Αν μπει τριζόνι μέσα στο σπίτι
Photo by Egor Kamelev on Pexels.com

Μπορεί ο ήχος τους να σας αρέσει, αλλά το φαινομενικά ακίνδυνο τριζόνι, αν μπει μέσα στο σπίτι, μπορεί να προξενήσει ζημιές στα υφάσματα, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα.
Για να το διώξετε, μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε τα συνήθη απωθητικά, αλλά αυτά όμως είναι επικίνδυνα για την υγεία και αν μάλιστα υπάρχουν παιδιά ή άρρωστοι στο σπίτι, καλό είναι να τα αποφύγετε.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι:

  • Θα χρειαστείτε λίγη ξηρή τροφή σκύλου και φαρδιά  μονωτική ταινία

Βάλτε τη μονωτική ταινία στο πάτωμα κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο γρύλος.
Πάνω στην ταινία βάλτε την τροφή του σκύλου, αλλά να αφήνετε ελεύθερα κάποια σημεία.
Κλείστε τα φώτα ή αφήστε τα κλειστά όλη νύχτα και το πρωί μαζέψτε τον, αφήστε τον να πάει στο καλό και πετάξτε την ταινία

  •  Ο άλλος τρόπος είναι να δείτε που βρίσκετε και με τον σωλήνα την ηλεκτρικής σκούπας να τον ρουφήξετε. Αν όμως το κάνετε, ν’ ανοίξετε τη σακούλα της σκούπας και να τον βγάλετε έξω για να φύγει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον σκοτώσετε.
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε κάπου κοντά του λίγο μέλι σε πιατάκι. Το επόμενο πρωί θα έχει κολλήσει εκεί. Και πάλι, θα τον πάρετε και θα τον βγάλετε έξω για να φύγει. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ.

Λένε μάλιστα, πως είναι καλός οιωνός να μπει στο σπίτι ένα τριζόνι. Είναι καλός μουσαφίρης, και φέρνει καλά μπερκέτια (ή μπερεκέτια).

Δείτε επίσης

↓↓↓

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.