Με χιονοθύελλα στο αυτοκίνητο

Αν είστε μέσα στο αυτοκίνητο και πιάσει  χιονοθύελλα, κρατείστε την ψυχραιμία σας, για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

  • Αν βγείτε από το αυτοκίνητο, μπορεί να εκθέσετε τον εαυτό σας στους κινδύνους της υποθερμίας
  • Αν μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και η χιονοθύελλα είναι επίμονη, μπορεί να δείτε σε λίγη ώρα το αυτοκίνητό σας να θάβεται κάτω από το χιόνι. Το χιόνι “πήζει” γρήγορα. Αν περιμένετε να σταματήσει η χιονοθύελλα, χωρίς να ξέρετε ότι το χιόνι παγώνει και γίνεται εξίσου σκληρό με το τσιμέντο, κινδυνεύετε να αποφασίσετε να βγείτε από το αυτοκίνητο όταν δεν θα μπορείτε πια να ανοίξετε την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ή να το σπάσετε, αφού είναι ζωτικής σημασίας το να βγείτε από το αυτοκίνητο
  • Οταν το χιόνι πήξει, η δίοδος του αέρα καθίσταται δύσκολη. Επιπλέον, αν έχετε αναμμένη τη μηχανή προκειμένου να έχετε θέρμανση, κινδυνεύετε από τις αναθυμιάσεις – και κάποια στιγμή, έτσι κι αλλιώς, θα σταματήσει και η μηχανή. Αν, λοιπόν, ο κίνδυνος να καλυφθεί το αυτοκίνητο από το χιόνι είναι μεγάλος, πρέπει να βγείτε από αυτό όσο ακόμη προλαβαίνετε. Εκμεταλλευτείτε δηλαδή την προστασία που σας προσφέρει για όση ώρα αυτό αποτελεί καταφύγιο και όχι παγίδα.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.