Σε ποια είδη τροφίμων είμαστε αλλεργικοί;

0
291
Αλλεργία σε τρόφιμα

Τα τρόφιμα που είναι περισσότερο πιθανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στους ενηλίκους περιλαμβάνουν τα καρκινοειδή όπως οι γαρίδες, οι αστακοί, τα καβούρια, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια και τα αυγά.

Τα τρόφιμα που είναι περισσότερο πιθανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα μικρά παιδιά είναι το γάλα, τα αυγά, ο σίτος και τα φιστίκια.

Οι ενήλικοι συνήθως δεν ξεπερνούν τις αλλεργίες τους αλλά τα παιδιά μπορούν μερικές φορές να τις ξεπεράσουν. Τα παιδιά είναι πιθανότερο να ξεπεράσουν τις αλλεργίες στο γάλα ή τη σόγια από τις αλλεργίες στα φιστίκια, τα ψάρια ή τις γαρίδες. Μια αλλεργία στα φιστίκια ή τα οστρακόδερμα μπορεί να προκαλέσει δριμύτερες αντιδράσεις μετά από τις πρώτες εκθέσεις.

Οι άνθρωποι είναι πιθανό να αντιδράσουν στα τρόφιμα που τρώνε συχνά. Στην Ιαπωνία, παραδείγματος χάριν, η αλλεργία ρυζιού είναι συχνή. Η Σκανδιναβία έχει μια υψηλή συχνότητα της αλλεργίας στους μπακαλιάρους.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.