18.2 C
Voula
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Τι είναι η παραγραφή;

Στο ποινικό δίκαιο, παραγραφή είναι η κατάργηση των συνεπειών κάποιου αδικήματος μετά την...

Σας έπεσε ο φακός επαφής και τον ψάχνετε;

Αν σας έπεσε ο φακός επαφής και θέλετε να τον βρείτε, υπάρχει κόλπο δοκιμασμένο και κάπως αποτελεσματικό που είναι το εξής:

  • Πάρτε την ηλεκτρική σκούπα, βάλτε μπροστά από την τρύπα που μαζεύει τα σκουπίδια μια λεπτή κάλτσα νάιλον γυναικεία και όταν η σκούπα τον ‘εντοπίσει’ ο φακός θα κολλήσει στην κάλτσα και θα τον βρείτε!…Σε τι χάλι θα είναι…. είναι μια άλλη ιστορία! Αλλά αν δεν έχετε άλλο φακό και αν δεν έχετε γυαλιά, βάλτε τον στο ειδικό υγρό, μιας και όταν στεγνώνει γίνεται κόκαλο και μετά … φορέστε τον αν δεν έχει καταστραφεί… προσοχή όμως, γιατί μάτια είναι αυτά και μολύνονται εύκολα

Καθαρίστε τον φακό πριν τον ξαναβάλετε στο μάτι

Αφού τον μαζέψετε από το πάτωμα θα τον βάλετε όπως γράψαμε πιο πάνω στο ειδικό υγρό. Αν δεν έχετε ειδικό υγρό, καθαρίστε τον σε νερό με χοντρό αλάτι.

Για να δείτε αν έχει σκουπιδάκι ο φακός, κάντε ότι βλέπετε στην εικόνα από κάτω. Βάλτε τον στο δάχτυλο και ρίξτε το ειδικό υγρό. Αν έχει σκουπιδάκι τοποθετήστε τον στην θήκη με το υγρό για να καθαρίσει. Με τον ίδιο τρόπο θα δείτε αν ο φακός έπαθε ζημιά, αλλοιώθηκε το σχήμα κλπ.

Οι Θηκούλες που τοποθετείτε τους φακούς πρέπει να είναι καθαρές, αν θέλετε να παραμένει καθαρός ο φακός

φωτο: wikihow

Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια πριν πιάσετε τον φακό!!

Δείτε τις οδηγίες για καλή χρήση των φακών επαφής από το τμήμα οφθαλμολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Wisconsin στις Η.Π.Α.
  • Πλένετε πολύ καλά τα χέρια πριν αγγίξετε τον φακό
  • Αφαιρείτε τους φακούς από τα μάτια όταν πάτε για ύπνο, εκτός αν υπάρχει αντίθετη οδηγία από τον γιατρό ή οπτικό σας
  • Φροντίστε να μη πέφτει νερό στους φακούς που φοράτε
  • Μη φοράτε τους φακούς όταν κάνετε ντους, ζεστό μπάνιο ή κολυμπάτε
  • Να γίνεται αντικατάσταση των φακών σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του οπτικού
  • Οι θήκες που τοποθετούνται οι φακοί πρέπει να αντικαθίστανται ανά τρίμηνο
  • Τις θήκες τις ξεπλένετε με το ειδικό υγρό των φακών και τις σκουπίζετε με στεγνό πανί. Οταν φοράτε τους φακούς, τις άδειες θήκες τις τοποθετείτε ανάποδα.
  • Μην αναμιγνύεται παλιό υγρό με φρέσκο υγρό. Πρώτα αδειάζετε τις θήκες από το παλιό υγρό και μετά βάζετε σ’ αυτές το καινούργιο, εφ’ όσον προηγουμένως τις έχετε καθαρίσει

Αν το μάτι κοκκινίζει, το νιώθετε ερεθισμένο, γίνεται ευαίσθητο στο φως, βλέπετε θολά κλπ, αφαιρέστε τον φακό και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Οι φακοί ευθύνονται ενίοτε για την Κερατίτιδα – φλεγμονή του κερατοειδούς, όταν αυτοί δεν συντηρούνται σωστά ή όταν πολυφορεθούν. Η κερατίτιδα μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια όρασης και είναι επώδυνη. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση μπορεί να προληφθεί με την κατάλληλη φροντίδα των φακών επαφής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

7,439ΥποστηρικτέςΚάντε Like
246ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,764ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,020ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
106,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Translate »