Ρούχα από συνθετικές ίνες – πλύσιμο – στέγνωμα – σιδέρωμα

0
361
Συνθετικές ίνες, πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα,

Οι ίνες από νάιλον, πολυεστέρα, πολυαμίδη καθώς και οι ακρυλικές, είναι πλήρως συνθετικές ίνες. Είναι εξαιρετικά ελαστικές και ανθεκτικές στο σκίσιμο και την τριβή, Δεν συρρικνώνονται και στεγνώνουν γρήγορα, καθώς απορροφούν λίγη υγρασία. Τα συνθετικά υφάσματα διατηρούν επίσης σε καλή κατάσταση το σχήμα τους και δεν τσαλακώνονται.

Πλύσιμο

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο θερμοσκλήρυνσης των τσαλακωμάτων, τα ρούχα από πολυεστέρα και πολυαμίδη θα πρέπει να πλένονται σε θερμοκρασία έως 60°C σε πρόγραμμα για «Ελάχιστο σιδέρωμα» ή «Ευαίσθητα» που τυχόν διαθέτει το πλυντήριο ρούχων σας.  Τα καλά πλυντήρια ρούχων διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα για την βέλτιστη περιποίηση των συνθετικών ινών. Αν χρησιμοποιείτε μαλακτικό, μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία ηλεκτροστατικού φορτίου και στατικού ηλεκτρισμού στις συνθετικές ίνες.

Στέγνωμα

Ενα καλό στεγνωτήριο, περιποιείται τις συνθετικές ίνες προσφέροντας εξαιρετική απαλότητα χάρη στο πρόγραμμα για «Ευαίσθητα» που διαθέτει. Ωστόσο, πολλές φορές αρκεί να τυλίξετε τα υφάσματα σε μια πετσέτα για να απομακρύνετε την υγρασία. Η υγρασία που απομένει εξατμίζεται το ίδιο γρήγορα είτε ακουμπήσετε κάπου το ρούχο είτε το κρεμάσετε.

Σιδέρωμα

Οι νάιλον ίνες τείνουν να συστέλλονται εάν εκτεθούν σε σημαντική θερμότητα. Ο πολυεστέρας έχει εξαιρετικά καλές ιδιότητες που μειώνουν τα τσαλακώματα, με αποτέλεσμα να μην τσαλακώνεται εύκολα. Αν δημιουργηθούν τσαλακώματα κατά τη διάρκεια της πλύσης ή του στεγνώματος, μπορείτε απλώς να τα στρώσετε με το χέρι. Ιδιαίτερα επίμονα τσαλακώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με τη χρήση του σίδερου σε θερμότητα επιπέδου 1. Η αντικολλητική πλάκα προσφέρει επιπλέον προστασία για τα σημάδια από κάψιμο.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.