Ράτσες Σκύλων – Μέρος 1ο – κάντε κλικ στις εικόνες για να ανοίξουν

Κλικάρετε τις εικόνες για να ανοίξουν

0
975

1Γερμανικός Ποιμενικός

Ο Γερμανικός ποιμενικός είναι ράτσα σκύλου, γνωστή στην καθημερινότητα ως λυκόσκυλο

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ασυνήθιστα ευφυής και πολύ πιστός, υπάκουος, γενναίος, και προστατευτικός. Είναι γνωστός για την τόλμη του, αλλά δεν είναι καθόλου εχθρικός ή επιθετικός. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας αφοσιωμένος σκύλος και είναι ιδανικός για σύντροφος αλλά και για φύλακας. Ο Γερμανικός ποιμενικός μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας εδαφικά κυριαρχικός σκύλος, πράγμα που τον καθιστά στις ράτσες που είναι μάλλον απίθανο να τρέξουν μακριά από έναν καβγά. Δεν είναι φιλικός προς τους ξένους και θα σταματήσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο Γερμανικός Ποιμενικός Σκύλος τα πάει καλά με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα, με την προϋπόθεση ότι έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, αλλά δεν προτιμά τη συντροφιά των άλλων σκύλων.

2Βελγικός Ποιμενικός – Groenendael

Αυτός ο σκύλος είναι πιστός, αγαπάει πολύ τους ανθρώπους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να του επιβληθούν κάποιοι κανόνες από την αρχή, διότι αν καταλάβει πως δεν υπάρχει αφεντικό δεν θα έχει κανένα μέτρο. Είναι πολύ έξυπνος, μαθαίνει γρήγορα και μπορεί να καταλάβει πολλά αν του δοθεί η απαραίτητη σημασία. Επίσης, είναι πολύ προστατευτικός με το αφεντικό του και είναι επιφυλακτικός με τα άλλα ζώα.

Είναι φύλακας χώρου και πολύ καλός σωματοφύλακας, γι’ αυτό και είναι τόσο ευκίνητος. Πολλοί, ωστόσο, το χρησιμοποιούν για συντροφιά και όχι για φύλαξη κάποιου χώρου, αλλά ακόμα και στον τομέα αυτό, ο συγκεκριμένος σκύλος θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Θα αγαπήσει πολύ τα αφεντικά του και θα φυλάει και τον χώρο ταυτόχρονα. Τέλος, επειδή μαδάει πολύ, χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα.

3Βελγικός Τερβίρεν

Αυτός ο σκύλος είναι πανέξυπνος και διακρίνεται για το μεγάλο του κουράγιο.

Εκπαιδεύεται πολύ εύκολα και είναι πάρα πολύ πιστό στον αφέντη του. Είναι όμως και κτητικό σκυλί και αποζητάει την προσοχή και την αγάπη του αφεντικού του. Οποιος αποφασίσει να αποκτήσει αυτό το σκυλί, θα πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις για να το κάνει καλά και να τον σέβεται.

4Μαλινουά

Είναι σκυλί φύλακας που αντέχει και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες .

Είναι σκυλί που χρησιμοποιείται για να προσέχει και να φυλάει τα κοπάδια και την περιοχή που του έχει ανατεθεί

Το σκυλί αυτό είναι επιθετικό, γι’ αυτό όποιος θελήσει να το αποκτήσει θα πρέπει να μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την φυσική του επιθετικότητα.

Δεν είναι σκυλί για διαμέρισμα, και χρειάζεται καθημερινές και μεγάλες βόλτες για να διατηρήσει το γυμνασμένο του σώμα

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.