Προκαλεί πονοκέφαλο η σοκολάτα; Τι λένε οι έρευνες.

0
666
Πονοκέφαλος και σοκολάτα

Η σοκολάτα αποτελεί μια ακόμα τροφή, γνωστή για την πρόκληση ημικρανιών. Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 490 ασθενών με ημικρανία, το 19% κατονόμασε τη σοκολάτα ως το μεγαλύτερο διατροφικό τους εχθρό, μαζί με το αλκοόλ

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε διπλή τυφλή μελέτη Βρετανών επιστημόνων, που παρακολούθησαν 20 ασθενείς με όλα τα χαρακτηριστικά της πάθησης. Ολοι οι συμμετέχοντες ήταν βέβαιοι ότι η ημικρανία που τους ταλαιπωρούσε οφειλόταν στην κατανάλωση σοκολάτας. Οι ερευνητές έδωσαν δοκιμαστικά σε 12 από τους ασθενείς μια πλάκα σοκολάτας σαράντα γραμμαρίων. Οι υπόλοιποι 8 κατανάλωσαν εικονικό γλύκισμα με γεύση σοκολάτας. Επειτα από είκοσι δύο ώρες κατά μέσο όρο, 5 από τους ασθενείς ( 40%) που κατανάλωσαν την πραγματική σοκολάτα αισθάνθηκαν τα πρώτα σημάδια της ημικρανίας. Κανείς από τους ασθενείς που κατανάλωσαν το ψεύτικο γλύκισμα δεν εμφάνισε συμπτώματα.

Η λευκή σοκολάτα, η οποία περιέχει βούτυρο κακάο και όχι σιρόπι σοκολάτας ( το οποίο αποτελεί πηγή τυραμίνης ), δεν προκαλεί πονοκεφάλους.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.