Το πρώτο πράγμα που σου τονίζει ο οπτικός σου όταν αγοράζεις φακούς επαφής αφορά την καθαριότητα. Και το δεύτερο, πως πρέπει όταν πας για ύπνο να τους βγάλεις.
Οσοι φοράνε φακούς επαφής γνωρίζουν πως οι φακοί πρέπει να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση. Τα μάτια είναι εκτός από πολύτιμο όργανο και πολύ ευαίσθητο. Μολύνεται εύκολα και το παραμικρό σκουπιδάκι πάνω στο φακό μπορεί να μολύνει το μάτι και να το τραυματίσει, συχνά με δυσάρεστες συνέπειες.
Που σημαίνει πως όσοι χρησιμοποιούν φακούς επαφής, χρησιμοποιούν και το ειδικό καθαριστικό υγρό που κυκλοφορεί από διάφορες εταιρείες.
Τι θα συμβεί όμως, αν βρεθείς κάπου και δεν έχεις το ειδικό υγρό; Τότε λοιπόν, θα κάνει το πολύ απλό, που είναι δοκιμασμένο, είναι αποτελεσματικό και που βέβαια είναι μόνο προσωρινή λύση:
- Θα βράσεις νερό και θα ρίξεις μέσα χοντρό αλάτι για να διαλυθεί
- Αφού κρυώσει το νερό θα ρίξεις μέσα τους φακούς