Στο βίντεο θα δείτε πως να φτιάξετε ένα πολτό για το έκζεμα.

Ο πολτός φτιάχνεται εύκολα και στην ουσία χρειάζεται μόνο ένα υλικό, που είναι εκχύλισμα βρώμης και νερό. Τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρονται στο βίντεο είναι προαιρετικά.

Στο βίντεο, θα δείτε επίσης και οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής και όχι μόνο

Τι είναι το έκζεμα;

Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι πάθηση του δέρματος με κύρια συμπτώματα την ερυθρότητα και τον έντονο πολλές φορές κνησμό.

Σημεία και συμπτώματα

  • Δέρμα παχύ, με ρωγμές, πιο συχνά στις πτυχές των αγκώνων ή πίσω από τα γόνατα, στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια και στα πόδια.
  • Εξάνθημα
  • Κνησμός

Το έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) είναι μια φλεγμονή του δέρματος με κνησμό που συνοδεύεται συνήθως από άσθμα και αλλεργίες, όπως η αλλεργική ρινίτιδα. Συχνά είναι κληρονομικό σε οικογένειες όπου κάποια μέλη πάσχουν από άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα. Η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό κι μεγάλο εκνευρισμό.

Το έκζεμα είναι συνηθισμένο. Στις Η.Π.Α. προσβάλλει περίπου το 10% των βρεφών και το 3% όλων των Αμερικανών. Οταν προσβάλλει τα βρέφη, λέγεται βρεφικό έκζεμα. Η κατάσταση αυτή τυπικά εμφανίζεται στη βρεφική ηλικία και η σοβαρότητά της μπορεί να ποικίλλει στη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Τείνει να υποχωρεί κατά την ενηλικίωση, εκτός αν προκαλείται από ερεθιστικούς ή αλλεργιογόνους παράγοντες στο χώρο εργασίας.

Στα βρέφη η κατάσταση συχνά εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα με κρούστα που βγάζει υγρό κυρίως στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε. Τυπικά η κατάσταση βελτιώνεται πριν την ηλικία των δύο ετών. Μέχρι τότε η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσει ο κνησμός. Μετά τη βρεφική ηλικία το εξάνθημα γίνεται πιο ξηρό και το χρώμα του τείνει να γίνει κόκκινο έως καστανό γκρι. Το δέρμα μπορεί να αποκτήσει φολίδες ή να γίνει πιο παχύ. Ο έντονος κνησμός, μπορεί να συνεχιστεί.

Στους έφηβους και νεαρούς ενήλικες οι βλάβες εμφανίζονται τυπικά στα χέρια και στα πόδια, αλλά μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε, όπως στην καμπή των αγκώνων, στο πίσω μέρος των γονάτων, στους αστραγάλους, στους καρπούς, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο επάνω μέρος του θώρακα.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.