Τι γνωρίζεις για τον Πλούτωνα;

Ο Πλούτωνας, ήταν Βασιλιάς του Κάτω Κόσμου, γιος του Κρόνου και της Ρέας, που ονομαζόταν και Αδης..

Η ονομασία Πλούτωνας του δόθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο όταν συνδέθηκε μ’ αυτόν η πίστη πως χαρίζει στον κόσμο πλούτη. Γι’ αυτό από τότε άρχισε να παριστάνεται κρατώντας το κέρας της Αμάλθειας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός αυτός, που στη φαντασία του κόσμου ήταν πάντα βλοσυρός, βγήκε από το βασίλειό του δύο μόνο φορές: όταν επρόκειτο να αρπάξει τη γυναίκα του την Περσεφόνη και όταν πληγωμένος από τον Ηρακλή, αναγκάστηκε να ανέβει στον Ολυμπο, για να τον θεραπεύσει ο Παίωνας

Και μιας και ο λόγος για την συμβία του Πλούτωνα – Αδη, δείτε ένα βιντεάκι σχετικά με την Περσεφόνη και την αρπαγή – απαγωγή της από τον Πλούτωνα.

Αυτό που λέτε το βιντεάκι, σε άλλα μήκη και πλάτη του πλανήτη, οι κακοί ξένοι που σύμφωνα με πολλούς μας επιβουλεύονται, διδάσκουν στα παιδιά τους τον μύθο της Περσεφόνης. Διδάσκουν γενικά στα παιδιά τους την δική μας μυθολογία.

Ενώ εμείς εδώ τι κάνουμε; Απο περιέργεια δηλαδής…

Απολαύστε το βιντεάκι που είναι στα Αγγλικά μεν, αφορά όμως το δικό μας παρελθόν, στο οποίο συχνά – πυκνά αναφερόμαστε, χωρίς να ενδιαφερόμαστε στ’ αλήθεια…. νάχαμε να λέγαμε ….

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.