Ντένιμ, πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα

Τα γνωστά μας τζιν

0
113
Ντένιμ υφάσματα, ρούχα, αξεσουάρ,

Αρχικά χρησιμοποιείτο για τα παντελόνια των εργατών αλλά τώρα είναι διαθέσιμο σε φούστες, τσάντες, μπλουζάκια, μπουφάν και πολλά άλλα είδη ρουχισμού.

Το βασικό στοιχείο για την παραγωγή του τζιν είναι το βαμβάκι. Ο διαγώνιος συνδυασμός νημάτων διαφορετικών χρωμάτων (συνήθως άσπρων και μπλε) δημιουργεί το συγκεκριμένο σχέδιο των τζιν, όπου η μια πλευρά του υφάσματος έχει μια μπλε απόχρωση και η άλλη είναι άσπρη.

Πλύσιμο

Γενικά, τα ντένιμ δεν πλένονται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 60°C, ενώ τα στρετς ντένιμ (stretch denim) πλένονται μέχρι τους 30°C μόνο, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα χωρίς οπτικά λευκαντικά. Γυρίστε τα τζιν και τα ντένιμ ρούχα σας ανάποδα πριν το πλύσιμο για να αποφύγετε τις λευκές ρίγες (λεύκανση) κατά τη διάρκεια του στυψίματος. Τα ντένιμ θα πρέπει να πλένονται σε μειωμένη ταχύτητα στροφών. Για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό των υπόλοιπων υφασμάτων, το ντένιμ πρέπει να πλένεται χωριστά την πρώτη φορά.

Στέγνωμα

Υπάρχουν στεγνωτήρια που διαθέτουν ειδικά προγράμματα για ντένιμ υφάσματα. Σ’ αυτά τα στεγνωτήρια, η διαχείριση θερμοκρασίας και συγκεκριμένα επίπεδα στεγνώματος που σχεδιάστηκαν για τα υφάσματα αυτά εξασφαλίζουν ότι το αγαπημένο σας τζιν εφαρμόζει τέλεια ακόμη και μετά από το στέγνωμα.

Σιδέρωμα

Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να σιδερώσετε τα ντένιμ. Ωστόσο, για να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα σιδερώματος ορίστε υψηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε πολύ ατμό.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.