Οι μικροοργανισμοί της μούχλας τρέφονται με οργανική ύλη και αναπαράγονται απελευθερώνοντας σπόρια. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσεις, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα και άλλα  νοσήματα των πνευμόνων, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις.

Είναι σημαντικό να καταπολεμάται η μούχλα και ο πιο απλός τρόπος είναι να αερίζονται καλά οι χώροι και να τους ελέγχετε για να διαπιστώσετε αν υπάρχει υγρασία.

Στο βίντεο θα δείτε μια θαυματουργή κυριολεκτικά συνταγή, για να φτιάξετε ότι χρειάζεται που θα καταπολεμήσει και θα εξαφανίσει την μούχλα που θα διαπιστώσετε σε τοίχο, ντουλάπι κτλ.

Με τον όρο μούχλα, περιγράφονται μύκητες οι οποίοι αναπτύσσονται σε νημάτια που ονομάζονται υφές. Στην πραγματικότητα είναι αποικίες που σχηματίζονται στην επιφάνεια διαφορετικών ουσιών, όπως τα φρούτα, το ψωμί, οι μαρμελάδες, τα χόρτα κτλ. από μικροσκοπικούς μύκητες.

Η μούχλα που σχηματίζεται εξαρτάται από το είδος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται και μπορεί να έχει άλλοτε βελούδινη άσπρη μορφή και άλλοτε διαφόρων χρωματισμών.

Αρκετά είδη μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν και στα σπίτια (οροφές, ντουλάπες, μπάνιο, στρώματα) από την εσωτερική ή εξωτερική υγρασία και τον εξαερισμό των δωματίων.

Για να μάθετε αν υπάρχει υγρασία στο κρεβάτι, κάντε  κλικ εδώ

Χρειάζεστε τεχνικό το σπίτι σου ή κάποιο εξειδικευμένο προσωπικό για διάφορες εργασίες στο σπίτι; Κάντε κλικ εδώ

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.