Έχετε λεμονιές; Έχετε μπάρμπα που έχει περιβόλι και σας στέλνει λεμόνια;
Ότι από τα παραπάνω σας συμβαίνει, καλό είναι και τυχεροί είστε, αφού το λεμονάκι στις μέρες μας και το ακριβοπληρώνουμε και κακής – συχνά – ποιότητας είναι μιας και είναι συνήθως εισαγόμενο.
Αν λοιπόν ανήκετε στους τυχερούς και τα λεμόνια σας περισσεύουν, μη περιμένετε να χαλάσουν, αλλά κάντε το εξής:
Στύψτε τα, σουρώστε τα και βάλτε τα μέσα σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια. Προσθέστε ελάχιστο λάδι, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και βάλτε τα στο ψυγείο, όπου θα διατηρηθούν για ένα χρόνο.
Ανακατεύετε πάντα πριν το χρησιμοποιήσετε και το βάζετε όπου θέλετε, στις σαλάτες, το φαγητό, το γλυκό κ.λπ. Ακόμη και μια νόστιμη λεμονάδα θα φτιάξετε.
Κάθε φορά που θα παίρνετε από το υγρό που φτιάξατε, θα προσθέτετε λίγο λαδάκι που είναι το συντηρητικό του για να μη χαλάει
[…] Μήπως σας περισσεύουν λεμόνια; […]