Λίγα και σχετικά με τις Φουσκάλες στο δέρμα

0
1451
Σχετικά με τις φουσκάλες

Οι φουσκάλες προκαλούνται, όταν η πίεση ή τριβή προκαλεί συγκέντρωση υγρού ανάμεσα στα στρώματα του δέρματός σας. Αν νιώσετε ότι σχηματίζεται ένα ζεστό σημείο, σταματήστε ότι κάνετε και σκεπάστε την προσβεβλημένη περιοχή με αυτοκόλλητο επίδεσμο. Η φουσκάλα είναι ένας συνηθισμένος μικροτραυματισμός.

Μην τρυπήσετε μια φουσκάλα, εκτός αν πονάει ή σας εμποδίζει να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα από τα χέρια σας. Καλύψτε τη φουσκάλα, αν είναι μικρή, με αυτοκόλλητο επίδεσμο και, αν είναι μεγάλη, σκεπάστε τη με πορώδη γάζα καλυμμένη με πλαστικό, που απορροφά την υγρασία και αφήνει την πληγή να αναπνέει.

Αν πρέπει να ανοίξετε τη φουσκάλα, πλύνετε πρώτα τα χέρια σας και την περιοχή της φουσκάλας με σαπούνι και ζεστό νερό. Καλύψτε τη φουσκάλα με ιώδιο ή οινόπνευμα 70%. Μετά τρυπήστε τη σε πολλά σημεία κατά μήκος της βάσης με αποστειρωμένη βελόνα. Αδειάστε το υγρό, αλλά αφήστε άθικτο το από πάνω δέρμα. Βάλτε αντιβιοτική αλοιφή στο σημείο και σκεπάστε το με αποστειρωμένη γάζα. Μετά από μερικές ημέρες χρησιμοποιήστε μια λαβίδα, για να σηκώσετε το νεκρό δέρμα και ένα ψαλίδι, για να το κόψετε. Βάλτε πάλι αλοιφή και γάζα και ελέγξτε για σημεία μόλυνσης (κοκκίνισμα ή πύο) Επισκεφθείτε το γιατρό σας, αν η φουσκάλα φαίνεται μολυσμένη.

Διαβάστε επίσης

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.