Στον ανθόκηπο, επιβάλλεται να υπάρχει και υδραυλική εγκατάσταση εύκολη στη χρήση της. Επίσης να υπάρχει και ένα μικρό θερμοκήπιο, ώστε αν θέλουμε να μας χρειασθεί για να σπέρνουμε σπόρους και να τους προφυλάσσουμε από το κρύο και την ζέστη. Στο θερμοκήπιο μέσα, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε ώρα ανάγκης και μερικά πολύτιμα φυτά, όπως είναι τα κυκλάμινα, οι πόθοι, οι ορτανσίες και άλλα. Είναι μια μεγάλη ευκολία το θερμοκήπιο, γιατί είναι δυνατόν νάχουμε φυτά όποτε τα θέλουμε. Οι μεγάλοι κήποι πάνω από 2 – 3 στρέμματα, επιβάλλεται να τόχουν
Τέλος ο κοπρόλακκος, στο πίσω μέρος και στην άκρη του, είναι απαραίτητος, γιατί υπάρχει πολλή σαβούρα από φύλλα και στελέχη των φυτών, τα οποία είναι δυνατόν με την χρησιμοποίηση μιας φυτορμόνης, αφού ανακατέψουμε και άχερα, νάχουμε πάντοτε για τον κήπο μας μια κομπόστα, ένα φυτόχωμα, εξαιρετικής λιπαντικής αξίας με το οποίο θα κοπρίζουμε πλούσια τον κήπο μας και τα φυτά μας.
Είναι μια μεγάλη οικονομία γιατί οι ζωικές κοπριές, ναι μεν οι χωνεμένες είναι κατάλληλες για τον κήπο και τα λουλούδια μας, αλλά δυστυχώς είναι και ακριβούτσικες. Θα μου πείτε, ότι όποιος θέλει να έχει κήπο, πρέπει και να τον συντηρεί. Σωστά, αλλά ένας ευσυνείδητος κηπουρός, έχει την υποχρέωση να συντηρεί ένα κοπρόλακκο, γιατί υπάρχουν μέσα στον κήπο, πολλά υλικά για να έχει πάντοτε έτοιμες κοπριές.
Ο κήπος ετοιμάζεται δύο φορές τον χρόνο. Το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τότε τον σκάβουμε, τον κοπρίζουμε και φυτεύουμε τα φυτά. Τότε κάνουμε την περισσότερη δουλειά

Κήπους, έχουμε πολλών ειδών και σε κάθε χώρα υπάρχουν κήποι ιδιότροποι, ανάλογα με τα ανθοκομικά φυτά που υπάρχουν. Π.χ. στις αποικίες με θερμό κλίμα, υπάρχουν κήποι με περισσότερα κακτώδη. Στην Απω Ανατολή π.χ. στην Ιαπωνία, υπάρχουν ωραιότατοι με ανάμικτα φυτά. Υπάρχουν κήποι σε επίπεδα μέρη, κήποι σε λόφους, κήποι με όλο πέτρα και είναι φυσικό, όπου ευδοκιμεί ένα φυτό σε επίπεδο μέρος να μην ευδοκιμεί σε πετρώδη και να αποτυγχάνει. Υπάρχουν άλλωστε ειδικά φυτά για κάθε είδους κήπο.