Καλκεολάρια

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κι ενδιαφέροντα φυτά που καλλιεργούνται σε γλάστρες για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Η καλκεολάρια έχει οδοντωτά μεγάλα φύλλα, που φτάνουν σε μήκος τα 15 εκατοστά. Τα άνθη της, ιδιόρρυθμα και ακανόνιστα, αποτελούνται από δύο θύλακες. Ο κάτω θύλακας είναι μεγάλος και διογκωμένος.

Μερικές ποικιλίες δίνουν άνθη με διάμετρο πέντε εκατοστών και φυτρώνουν πολύ κοντά στο φύλλωμα.

Ανθίζει την άνοιξη και τα άνθη έχουν κόκκινους, ρόδινους, κοκκινοκάστανους και κίτρινους χρωματισμούς, με πορτοκαλιά, κόκκινα και βυσσινιά στίγματα.

Η θερμοκρασία δεν πρέπει να κατεβαίνει κάτω από τους 15 βαθμούς.

Η φροντίδα της καλκεολάριας στο σπίτι, είναι ίδια όπως και της πρίμουλας. Αφθονο νερό, όχι έκθεση στον ήλιο και όσο το δυνατόν πιο δροσερή θερμοκρασία, που θα την βοηθήσει να διατηρηθεί.

Επειδή είναι διετές φυτό, μαραίνεται όταν τελειώσει η ανθοφορία.

Φυτό κατάγεται από τις Άνδεις της Νότιας Αμερικής,

Εκλογή: Διαλέγετε φυτά που έχουν πολλά λουλούδια σε σφαιρική διάταξη. Τα φύλλα να είναι υγιή.

Εδαφος: Θέλει αφράτο, ελαφρό χώμα. Κατάλληλο μίγμα είναι κοuμαρόχωμα με άμμο. Ποτίζουμε, όταν καταλαβαίνουμε το χώμα στεγνό. Χρειάζεται προσοχή στο πότισμα, γιατί σαπίζει στο λαιμό. Ακόμη, δεν πρέπει να βρέχονται καθόλου τα φύλλα.

Λίπανση: Κάθε 15 μέρες, με πλήρες λίπασμα. Χρειάζεται αυξημένη ποσότητα σιδήρου.

Πολλαπλασιασμός: Πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Οι σπόροι του είναι πολύ μικροί.

 

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.