Η φύση καταπολεμά τα εγκεφαλικά

0
166
Τροφές κατά του εγκεφαλικού

Τροφές που βοηθούν στην πρόληψη των εγκεφαλικών ή περιορίζουν τις επιπτώσεις:  φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά – ιδίως λιπαρά ψάρια – τσάι, συνετή κατανάλωση αλκοόλ

Τροφές που ευνοούν την εκδήλωση εγκεφαλικού: αλάτι, υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, κορεσμένα ζωικά λίπη

Καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες να εκδηλώσουμε αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Ωστόσο υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι η διατροφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, περικόπτοντας τόσο τις πιθανότητες εγκεφαλικού όσο και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσει, καθορίζοντας επίσης και το εάν θα αποβεί μοιραίο ή όχι για τη ζωή μας. Περίπου το 80 τοις εκατό των εγκεφαλικών επεισοδίων που υφίστανται οι Αμερικανοί οφείλεται σε θρόμβους που σχηματίζονται στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Τα υπόλοιπα αποδίδονται σε αιμορραγίες που προκαλούνται όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαρρηγνύονται, αφήνοντας το αίμα να περάσει στον εγκέφαλο. Κατά συνέπεια, οι τροφές που εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία καθαρά κι ελαστικά και την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικές τιμές, βοηθούν σημαντικά και στην πρόληψη των εγκεφαλικών. Ακόμα κια μια επιπλέον ημερήσια δόση της κατάλληλης ουσίας περικόπτει κατά 40 ή ακόμα και 60 τοις εκατό τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού που ίσως αποβεί μοιραίο για τη ζωή μας. Οποιοδήποτε φάρμακο θα υποσχόταν μείωση του ετήσιου αριθμού των εγκεφαλικών θα θεωρούνταν ουτοπικό, ακόμα κι αν θα παρέβλεπε κανείς το πολύ μεγάλο κόστος και τις πιθανές παρενέργειες που θα επέφερε. Ωστόσο, το φθηνότερο, πιο αποτελεσματικό και αναμφισβήτητα ασφαλέστερο θεραπευτικό μέσο βρίσκεται στη διάθεση όλων μας.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.