Ετσι τυλίγουμε το τυρί!

Οταν ανοίγουμε το τυρί από τη συσκευασία του έχουμε την τάση ότι μείνει να το τοποθετήσουμε είτε σε πλαστικό τάπερ ή να το τυλίξουμε με τη διάφανη μεμβράνη.

Αυτός όμως ο τρόπος διατήρησης του τυριού, είναι λάθος και θα πρέπει να τον αποφεύγετε.

Το τυρί είναι ένα φαγώσιμο που δεν “αγαπάει” τα σύγχρονα υλικά, όπως το πλαστικό ή τις μεμβράνες.

Το τυρί για να διατηρηθεί σωστά θα το τυλίξετε είτε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, τη γνωστή μας λαδόκολλα, ή με κερωμένο χαρτί.

Αν έχετε προσέξει, όταν πάτε στο παντοπωλείο ή στο σούπερ μάρκετ και ζητήσετε να σας κόψουν τυρί, το τυλίγουν σε κερωμένο χαρτί.

Οταν λοιπόν πάτε σπίτι, ότι περισσέψει, τυλίξτε το στο ίδιο χαρτί που σας το τύλιξαν στο παντοπωλείο, ή σε καινούργια λαδόκολλα ή κερωμένο χαρτί. Μη το βάλετε στο τάπερ και μη το τυλίξετε με τη διάφανη μεμβράνη.

Το τυρί πρέπει να αναπνέει και η μεμβράνη θα το εμποδίσει. Γι’ αυτό επιμένουμε στη χρήση λαδόκολλας ή κερωμένου χαρτιού.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, για να είναι καλά τυλιγμένο το τυρί, είναι να το τυλίξετε αρχικά με τη λαδόκολλα ή το κερωμένο χαρτί και από πάνω να το τυλίξετε με τη μεμβράνη. Μ’ αυτό τον τρόπο το τυρί θα μπορεί να αναπνέει και να διατηρήσει την υγρασία του.

Και μη ξεχνάτε, τα τρόφιμα πρέπει να συντηρούνται σωστά, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία μας

Διαβάστε επίσης

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.