Συχνά, τα καινούργια ψηλοτάκουνα, τραυματίζουν τα δάχτυλα του ποδιού, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται φουσκάλες που κάποια στιγμή σπάνε και τσούζουν. Αν μάλιστα δεν προσέξουμε, θα μολυνθούν τα δάχτυλα και θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.
Τα καινούργια παπούτσια πληγιάζουν τα πόδια και δημιουργούνται φουσκάλες. Οσο για τα ψηλοτάκουνα, όταν είναι καινούργια τραυματίζουν τα δάχτυλα. Στο βίντεο θα δείτε δύο πανεύκολα και ανέξοδα κόλπα /γιατροσόφια για να αποφύγετε τις φουσκάλες και τις πληγές από καινούργια και από ψηλοτάκουνα παπούτσια.
Και βέβαια δεν είναι μόνο τα ψηλοτάκουνα που τραυματίζουν τα δάκτυλα. Οταν τα πόδια πρηστούν, όταν το περπάτημα γίνεται με ακατάλληλα παπούτσια και όταν επαγγελματίες αναγκάζονται σε πολύωρη ορθοστασία (βλέπε πωλητές, σερβιτόροι κτλ.), τότε οι πιθανότητες να τραυματιστούν τα δάχτυλα των ποδιών, είναι μεγάλες.