13.8 C
Voula
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΧειροποίητα σαπούνια από μαθητές στην Κοζάνη

Χειροποίητα σαπούνια από μαθητές στην Κοζάνη

Category

Χειροποίητα σαπούνια και αιθέρια έλαια με γάλα γαϊδούρας δημιούργησαν οι μαθητές του Α΄ΕΠΑΛ Σερβίων φτιάχνοντας την δική τους εικονική επιχείρηση που φέρει τον τίτλο «Σαπούνι-Ζω», χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα της περιοχής τους και συγκεκριμένα γάλα γαϊδούρας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του επιχειρηματικού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με το ποσό των 2.325 ευρώ που διατέθηκαν για την αγορά των πρώτων υλών, διαφόρων βοηθητικών προϊόντων και αναλώσιμων.

Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Σερβίων με συντονίστρια καθηγήτρια την Σοφία Χατζηγεωργίου, και συνεργαζόμενους καθηγητές, την Παρασκευή Μπουμπουρέκα, και το Νικόλαο Μπγιάλα. Οι μαθητές ακολούθησαν τα βήματα ίδρυσης μιας επιχείρησης, ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των προϊόντων, από τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό, την υλοποίηση, μέχρι και τη δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για τα προϊόντα, το σχεδιασμό της συσκευασίας, της διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και της προώθησης και πώλησης των προϊόντων.

Η εικονική επιχείρηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» και υπό την αιγίδα του «ΝΟΗΣΙΣ» – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Το εγχείρημα αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη και επιμορφωτική εμπειρία για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σερβίων, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σερβίων Κυριάκο Τσολακίδη.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Mea Colpa YouTube

Ενισχύστε το κανάλι mea colpa στο YouTube κάνοντας ΕΓΓΡΑΦΗ . Τζάμπα είναι και συμφέρει

Προτεινόμενα

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: