Από που κατάγονται οι Σκύλοι;

0
178
Οι καταγωγή των σκύλων

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι σκύλοι βρίσκονται στο πλευρό του ανθρώπου από καταβολής του. Από τότε που τα ανθρώπινα πλάσματα άρχισαν να αφήνουν υλικά τεκμήρια της ύπαρξής τους, ο σκύλος είχε θέση ανάμεσα στις τοιχογραφίες των σπηλαίων και τις επιγραφές.

Οι σκύλοι δεν ήταν απλώς φίλοι, μα εξυπηρετούσαν κι άλλους σκοπούς: υπήρχαν σκύλοι για να κυνηγούν πουλιά, να έλκουν κάρα, να φυλάνε κοπάδια προβάτων, να ξεθάβουν αρουραίους κι άλλα τρωκτικά από τις φωλιές του, ακόμη και για να κάθονται στην αγκαλιά των ανθρώπων!

Αυτό για το οποίο ο σκύλος σας πρωταρχικά ζευγαρώθηκε να κάνει θα επηρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς του για πάντα.

Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνωρίζει πάνω από 140 φυλές και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες διαφορετικές φυλές σε όλο τον κόσμο. Για να βρεθεί μια άκρη με όλες αυτές τις φυλές, τι ταξινόμησαν ανάλογα με το μέγεθος και τη λειτουργία τους. Η AKC σχημάτισε επτά ομάδες:

  1. Κηνηγετικά
  2. Εργασίας
  3. Βοσκής
  4. Λαγωνικά
  5. Τεριέ
  6. Για παιχνίδια (πολύ μικρά – μίνι)
  7. Μη Κυνηγετικά

Ολοι οι σύγχρονοι σκύλοι (Canis familiaris) συγγενεύουν, όσο διαφορετικοί κι αν μοιάζουν και όλοι προέρχονται από τον Canis lupus τον γκρίζο λύκο.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.