Το κόκκινο κρασί περιέχει πολλές πολυφαινόλες, ανάμεσά τους και την περίφημη ρεσβερατρόλη. Αυτές οι πολυφαινόλες εξάγονται από τη ζύμωση, και έτσι η συγκέντρωσή τους είναι πολύ μεγαλύτερη στο κρασί από ότι στο χυμό του σταφυλιού. Καθώς προέρχονται από τη φλούδα και τους σπόρους του σταφυλιού, δεν είναι τόσο πολλές στο λευκό κρασί.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του κρασιού το προστατεύουν από το οξυγόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η ρεσβερατρόλη δεν εκτίθεται σε γρήγορη οξείδωση, όπως συμβαίνει στο χυμό του σταφυλιού ή στις σταφίδες, που έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των πολυφαινολών που περιέχουν.

Η ρεσβερατρόλη επιδρά στα γονίδια (τις λεγόμενες σιρουίνες) που είναι γνωστό ότι προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από τη γήρανση. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει τα τρία στάδια της ανάπτυξης του καρκίνου – εκκίνηση, παραγωγή και πρόοδος – αναστέλλοντας τη δράση του NF – kappa B.

Συστάσεις χρήσης: αυτά τα αποτελέσματα παρατηρούνται με συγκεντρώσεις που ισοδυναμούν με την κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί τη μέρα. (Δεν συστήνεται πάνω από ένα ποτήρι τη μέρα γιατί μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου). Το κρασί από τη Βουργουνδία (Πινό Νουάρ) με το υγρό της κλίμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ρεσβερατρόλη.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.