Μπορεί τα μοσχολέμονα, σε σύγκριση με τα λεμόνια να περιέχουν λιγότερη βιταμίνη C, αλλά παρόλα αυτά αποτελούν εξαιρετική πηγή της βιταμίνης, παρέχοντας το 35% της Ημερήσιας Αξιας ανά μερίδα 100g.

Τα μοσχολέμονα είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών και περιέχουν πολλές ακόμα θρεπτικές ουσίες σε μικρές ποσότητες.

Στο βίντεο θα δείτε 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία, από τo μοσχολέμονo

Τα μοσχολέμονα πρωτοκαλλιεργήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα στο νότιο Ιράκ και την Περσία και ο καρπός καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά για εμπορικούς σκοπούς στις περιοχές που σήμερα αποτελούν το νότιο Ιράκ (Βαβυλωνία)

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και για την αποφυγή του σκορβούτου στους Βρετανούς  ναύτες, χορηγούνταν μια ημερήσια δόση εσπεριδοειδών, αρχικά λεμονιών αλλά στη συνέχεια  μοσχολέμονων. Αρχικά, η χρήση των εσπεριδοειδών αποτελούσε επτασφράγιστο στρατιωτικό μυστικό, καθώς το σκορβούτο ήταν  κοινή μάστιγα για τις διάφορες εθνικές ναυτικές δυνάμεις και η ικανότητα των πληρωμάτων να παραμένουν στη θάλασσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να προσβληθούν από αυτή τη διαταραχή ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους στρατιωτικούς. Ετσι, οι Βρετανοί ναύτες απέκτησαν το παρατσοόυκλι «Λάιμι» («Limey»), λόγω της χρήσης του λάιμ.

Το μοσχολέμονο έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, την αρωματοποιία, την ζαχαροπλαστική, κτλ.

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.