Λένε, πως η πιθανή καταγωγή της φράουλας, είναι η Χιλή

Η φράουλα είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια των Ροδίδων (Rosaceae)  με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών

Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα γνωστή είναι η ευρωπαϊκή φράουλα  που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις, δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός αυτής της άγριας φράουλας, είναι μικρός, εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος – ίσως ο πιο νόστιμος κατά τη γνώμη μας.

Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα Ανανάσα.

Ο λόγος που η καλλιέργεια της φράουλας συνηθίζεται να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα κέντρα γενικής εμπορίας και κατανάλωσης, είναι γιατί είναι ευαίσθητες και θα πρέπει να διανεμηθούν και να καταναλωθούν το συντομότερο μετά τη συγκομιδή τους.

Η συγκομιδή της φράουλας γίνεται μόλις οι φράουλες αποκτήσουν κόκκινο χρώμα.

Οι φράουλες καταναλώνονται ως νωπό φρούτο, αλλά και μετά από επεξεργασία τους (κονσέρβες, χυμοί, κτλ.).

Χρησιμοποιούνται επίσης στη ζαχαροπλαστική, γίνονται μαρμελάδες, λικέρ, κομπόστες.

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και στο σχετικό βίντεο θα δείτε 4 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας από τις φράουλες

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.