23 συσκευές τηλεφώνου μιας άλλης εποχής

Τα θυμόσαστε, αυτά που σήμερα θεωρούνται ρετρό;

0
4451

26Τον παλιό τον καιρό

Τον περασμένο αιώνα, τότε που μέχρι να μπούνε τα κινητά τηλέφωνα στη ζωή μας, υπήρχε μόνο αυτό που αποκαλούμε ακόμη και σήμερα το ‘σταθερό’, οι συσκευές πέρασαν από διάφορα κύματα.

Ο τότε ΟΤΕ όταν αποκτούσες τηλεφωνική γραμμή  – που συχνά περίμενες δεκαετίες – σου έκανε δώρο και μια συσκευή. Η συσκευή που σου δώριζε ο ΟΤΕ, ήταν λίγο της πλάκας. Ντάξει τζάμπα ήταν και σιγά μη σου δώριζε κάποια συσκευή αξίας. Οταν μάλιστα ήρθε και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία οι συσκευές που σου χάριζε ο ΟΤΕ από γκρίζες έγιναν πορτοκαλί. Αυτές κι αν ήταν της πλάκας. Αυτές τις πορτοκαλί τις  είχαν κάνει εισαγωγή από την τότε Ανατολική Γερμανία και μετά από τόσα χρόνια, έχω ξαφνικά την περιέργεια να μάθω ποιος κέρδισε απ’ αυτές τις συσκευές της πλάκας… ψιλοάσχετο αυτό με το θέμα μας, αλλά μνήμη είναι αυτή και βγάζει πράματα στην επιφάνεια.

Τελος πάντων, αυτοί που είχαν λιγουλάκι παρά, πήγαιναν σε καταστήματα και αγόραζαν συσκευές που γούσταραν, θες για το σχήμα τους, θες γιατί ήταν καλύτερης ποιότητας.

Αυτά εν ολίγοις σχετικά με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Δείτε λοιπόν συσκευές τηλεφώνου, που σήμερα θεωρούνται αντίκες και όποιος τις έχει δεν τις χρησιμοποιεί, αλλά τις έχει για διακοσμητικούς ή και συναισθηματικούς λόγους. Αλλά μερικές απ’ αυτές έχουν ήδη μεγάλη αξία.

Εμείς σας έχουμε 23 συσκευές σταθερής τηλεφωνίας μιας άλλης εποχής, που σε πολλούς και σε πολλές, θα φέρουν αναμνήσεις

Το σχόλιό σας μας ενδιαφέρει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.